-

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Сан Марино

Сан Марино

Население: 29,615
Говорими езици: италиански
Валута: евро
Часова зона: +1
Столица: Сан Марино
Главни градове: Сан Марино

Местоположение: Сан Марино претендира, че е най-старата република в света, която все още съществува. Основана е през 301 г. от опитен строител, наричан Свети Мариний. Тази малка държава е призната от Наполеонова Франция през 1797 г., а другите европейски държави правят това през 1815 г. на Виенския конгрес.

Тъй като Сан Марино е обградено изцяло от Италия, няма значителна разлика между населението на Сан Марино и на Италия. Много италианци живеят в Сан Марино.
Говори се на италиански, а преобладаващата религия е римокатолицизмът. Население - 27 хил. жители.
Заема площ от 60.6 кв.км в подножието на Тоскано – Емилианските Апенини. Отстой на 13 км от Адриатическо море.
Върху на-високия връх, на територията на страната – Титано 738м , са разположени крепостите Ла Рока, Ла Криста и Монтале.

Столица: Град Сан Марино е столица на Република Сан Марино и е разположен на Апенинския полуостров близо до Адриатическо море. Градът е трети по големина в страната и е голям туристически център, по-голямата част от посетителите са италианци. Основните икономически дейности на местността са каменен добив и резбата, също така търговията с пощенски марки и уникални монети.

Сан Марино е една от най-малките държави в света. Тя се намира в централната част на Италия, на хълма Титан.
Сан Марино е привлекателна за чужденците република, заради ниските цени на стоките. Посетителите на малката държава могат да пазаруват наистина изгодно в магазините. Освен това чужденците, които са избрали Сан Марино за дестинация, където ще прекарат ваканцията си, могат да разглеждат музеи и паметници на културата.
Една от стоките, с които ще се сдобиете на изключително изгодни цени, са бижутата. Тук бижутерията е наполовина по-евтина, отколкото в останалите градове в Италия.

Туристите могат да се любуват на историческата крепост на града с трите кули (символ на Републиката), както и на готическия Palazzo Publico, колоритно облеченият караул на крепостта на Piazza della Liberta, църквата, която съществува от 14 век „Сан Франциско”, Правителствения дворец, Базиликата Сан Марино - християнска постройка, восъчния музей, художествената галерия и националната библиотека, както и неокласическата базилика „Сан Марино”.

Обща информация: Ако не сте могли да си вземете отпуска в летните месеци, и септември е удачен вариант за почивка. Тези, които предпочитат да попътуват малко извън страната и търсят някое тихо, спокойно и романтично местенце, могат да изберат италианската минидържава Сан Марино.
Освен отдих сред природата, тук ще видите уникални пейзажи и ще можете да си напазарувате доста изгодно.
Сан Марино е привлекателна за чужденците република заради ниските цени на стоките. Посетителите на малката държава могат да пазаруват наистина изгодно в магазините. Освен това чужденците, които са избрали Сан Марино за дестинация, където ще прекарат ваканцията си, могат да разглеждат музеи и паметници на културата.

Една от стоките, с които ще се сдобиете на изключително изгодни цени, са бижутата. Тук бижутерията е наполовина по-евтина, отколкото останалите градове в Италия. Така например можете да си купите сребърни комплекти с полускъпоценни камъни за 20 евро в Сан Марино, а в Италия само обиците струват 30 евро.

История: Сан Марино е една от най-старите републики в света, която все още съществува. Основана е през 301 година от Свети Мариний, който се е славел с това, че за времето си е един от най-добрите строители. Тази малка държава е призната от Наполеонова Франция през 1797 година, а другите европейски държави правят това през 1815 година на Виенския конгрес. През 1862 година е била под протектората на новообразуваното Италианско кралство. 80 години по-късно Сан Марино е окупирана от германските войски. От 1945 до 1957 година е управлявана от коалиция на комунистическата и социалистическата партия. През 1992 година Сан Марино е членка на ООН.

Поискай оферта или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo

Карта на Сан Марино